Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за гумите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за гумите

В момента размера на гумите ми е 185/65/14 със тези гуми съм я купил. и искам сега да си купя нови гуми дали да си купя същият размер или може би това е грещният размер за моята кола. струвами се, че Алфата ми е много ниска
    === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Ми не знам аз съм с 205/50/15 и пак е ниска
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Аз съм със 195/50/15 и колата е много стабилна Вярно че е доста ниска, но гледайте положително на това. За жалост пътищата са ни много лоши, особено на пролет, когато пак се показват всички дупки. Ако сложиш ниско-профилни гуми колата ти няма да стане по-ниска, просто ще почне да вози по-твърдо. А някой може ли да ми каже дали, ако сложа 205/45 или 40 разхода на колата ще се вдигне и дали ще почне да варви по малко и да се мъчи. Багодаря
      Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Comment

Първоначално публикувано от svetlinst
        А някой може ли да ми каже дали, ако сложа 205/45 или 40 разхода на колата ще се вдигне и дали ще почне да варви по малко и да се мъчи. Багодаря
        Ако е с голям двигател... едва ли. Ако обаче е с малък мисля, че... да.
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Аз какви гуми да си взема същите със каквито съм сега 185/65/14 или някакви други ?
          Някой може ли ми каже моята кола по книга със какви гуми трябва да е ?

Comment

Първоначално публикувано от konstantin
            ...Някой може ли ми каже моята кола по книга със какви гуми трябва да е ?
            Standart 175/65 R14
            Optional 185/60 R14
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Аз какви гуми да си взема същите със каквито съм сега 185/65/14 или някакви други ?
              Моят мотор е същият и търкаля 185/65/15 и е като АТВ грозно е алфата е създадена да се движи ниско до асфалта
              Lexus Is200
              Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O
                Моят мотор е същият и търкаля 185/85/15 и е като АТВ грозно е алфата е създадена да се движи ниско до асфалта
                Къв тоа размер 185/85 бря Не беха ли 185/65
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

пооправих се
                  Lexus Is200
                  Honda CBR 600 F4i

Comment

Благодаря ти много значи взимам 175/65 R14 :P

Comment

Re: Въпрос за гумите

В момента размера на гумите ми е 185/65/14 със тези гуми съм я купил. и искам сега да си купя нови гуми дали да си купя същият размер или може би това е грещният размер за моята кола. струвами се, че Алфата ми е много ниска
                      Първоначално на колата се вграждат гуми с размер 185/60R14. Тези гуми могат да бъдат заменени със 165/65R14, както и със 195/50R15. Правилото при замяна на оригиналния размер е диаметъра на колелото да е същия, за да няма промяна в предавателното отношение.

Comment

Working...
                      X